Széchenyi 2020 Pályázatok

projekttabla_szerk

Nógrádszakál Községi Önkormányzat

 

NÓGRÁDSZAKÁLI ÓVODA energetikai korszerűsítése

 

A nógrádszakáli Játék Óvoda épülete a Dózsa György út 13. szám alatt található, az 1950-es években épült egyszintes épület. A Nógrádszakál Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy korszerűsítéssel csökkentse az óvodaépület energia igényét, károsanyag kibocsátását, illetve ezáltal működési költséget takarítson meg.

 

A fejlesztett ingatlan óvodai nevelés funkciót ellátó épület, 100%-ban a Nógrádszakál Községi Önkormányzat tulajdonában áll. Alapító okirata szerint az intézmény 33 gyermek befogadására alkalmas, köztük különleges bánásmódot igénylő gyermekeket is nevelnek. Az intézmény cigány kisebbségi kulturális nevelési feladatokat is ellát.

Az óvodának helyet adó épület energetikai fejlesztése több szempontból is indokolt volt. A hagyományos szerkezetű épület fűtése korszerűtlen, hőtechnikai paraméterei rosszak voltak. A melegvizet villanybojlerekkel állították elő.

Az energetikai korszerűsítés során az épület külső homlokzata hőszigetelést kapott, illetve kicserélték a homlokzati nyílászárókat. A fűtőberendezéseket és vezetékeket elbontották, helyettük zárt égési rendszerű kondenzációs kazánt szereltek fel. A megújuló energia használatának megvalósítása érdekében napkollektoros rendszer került kiépítésre, a napsütéses időszakokban a meleg vizet ez biztosítja.

A korszerűsítés jelentős energia-megtakarítást eredményez a fenntartó önkormányzat számára, és hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

 

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 27.480.278 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00021 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás időtartama: 2017.03.01-2018.08.31.

 

 

Bővebb információ:

06-32-455-155

szakalinfo@gmail.com

 

A vonatkozó dokumentumok letölthetők az alábbi linkekre kattintva:

A fejlesztésről

Sajtóközlemény