projekttabla_szerk

 

2017 | 09 | 22

Nógrádszakáli Községi Önkormányzat

NÓGRÁDSZAKÁLI ÓVODA energetikai korszerűsítése

 

A nógrádszakáli Játék Óvoda épülete a Dózsa György út 13. szám alatt található, az 1950-es években épült egyszintes épület. A Nógrádszakáli Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy korszerűsítéssel csökkentse az óvodaépület energia igényét, károsanyag kibocsátását, illetve ezáltal működési költséget takarítson meg.

 

A fejlesztendő ingatlan óvodai nevelés funkciót ellátó épület, 100%-ban Nógrádszakál Község Önkormányzatának tulajdonában áll. Alapító okirata szerint az intézmény 33 gyermek befogadására alkalmas, köztük különleges bánásmódot igénylő gyermekeket is nevelnek. Az intézmény cigány kisebbségi kulturális nevelési feladatokat is ellát.

Az óvodának helyet adó épület energetikai fejlesztése több szempontból indokolt. Az épület hagyományos szerkezetű, fűtése korszerűtlen, hőtechnikai paraméterei rosszak. A melegvizet villanybojlerek állítják elő.

Az energetikai korszerűsítés során az épület külső homlokzata hőszigetelést kap, illetve kicserélik a homlokzati nyílászárókat. A meglévő fűtőberendezéseket és vezetékeket elbontják, helyettük zárt égési rendszerű kondenzációs kazánt szerelnek fel. A megújuló energia használata napkollektoros rendszer kiépítésével valósul meg, a napsütéses időszakokban a meleg vizet az fogja biztosítani.

A korszerűsítés jelentős energia-megtakarítást eredményez a fenntartó önkormányzat számára, és hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

 

A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat 27.480.278 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00021 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás tervezett időtartama: 2017.06.01-2018. 08.31.

 

 

 

 

 

 

Bővebb információ:

06-32-455-155

szakalinfo@gmail.com

 

 

A vonatkozó dokumentumok letölthetők az alábbi linkekre kattintva:

A fejlesztésről

Sajtóközlemény